Activiteiten

Screenshot

Zet in je agenda: Di-Vers is dit jaar op 17 september. Het programma volgt nog. Voor eerdere versies, zie hieronder in de GALERIJ VAN VORIGE ACTIVITEITEN

GALERIJ VAN VORIGE ACTIVITEITEN

Verslagje Di-Vers 2021

We kunnen terugkijken op een uiterst geslaagd Di-Vers 2021. Naar schatting hebben ruim 700 mensen het festival bezocht, waaronder relatief veel jongeren. Dank zij het zonnetje en de vele optredens was er een relaxte sfeer waarin veel ontmoetingen plaatsvonden. Bijzonder was dat er een groep van ruim 30 net aangekomen Afghanen aanwezig was. Land van Ooij verkocht hapjes, drankjes en producten uit eigen tuin. Op 3 podia kon je kiezen tussen dichters, muzikanten en spoken word artiesten. Rapper Chi van The Mansion had zelfs een speciaal lied over diversiteit voor ons gecomponeerd. Nabij de ingang was het druk met de kinderactiviteiten van Bona Baana. Kort ernaast had kunstenaar Oussama een kunstwerk neergezet waarop kinderen teksten en tekeningen bevestigden. Kortom, een succesvol festival, mede dank zij de grote inzet van de leden. Het heeft ook wat extra geld voor de verenigingskas opgeleverd.

RN7 heeft het volgende filmpje gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=_fqpWovo-0o

En de terugblik op de website van Bureau Wijland: https://www.bureauwijland.nl/index.php/category/actueel/

 

In de nacht van 11 op 12 september doet ons team ‘De afstand is niet zo groot als je denkt!’ vanuit Bureau Wijland weer mee aan de Nacht van de Vluchteling.

Wij zullen dan vanaf Arnhem 40 km te voet afleggen om steun te betuigen aan alle mensen in onze wereld die hun vertrouwde omgeving hebben moeten ontvluchten uit angst voor oorlog en geweld.

Hiermee zouden wij graag aandacht willen vragen voor de vreselijke situatie waar deze mensen in terecht komen.

Wij hopen hiermee zo veel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. Via deze link:
<https://www.nachtvandevluchteling.nl/team/team-bureau-wijland> kunnen jullie daarom helpen door één van onze teamleden (of het team als geheel) te sponsoren.

De bedoeling is dat we minimaal 250 euro ophalen per teamlid, help ons dit te bereiken!

Zou je zelf ook graag mee willen lopen met ons team? Geef je dan op door je aan te melden bij ons team via de nacht van de vluchteling website.

Alvast bedankt namens ons team!

Met vriendelijke groet,

namens Bureau Wijland,

Jorieke Beernink

Gisteren bij de Solidariteitswandeling en het afscheid van de 12e Shelter City-gast Guliaim, bleek weer wat de kracht is van samenwerking tussen onze leden met verschillende kwaliteiten. Bureau Wijland, wandelaars en gasten waren tevreden over onze ondersteuning en gastvrijheid bij dit evenement, zo bleek uit hun reacties.

Er waren 50 aanmeldingen voor de wandeling. Een paar hadden niet meegelopen. Bij het afscheid van Guliaim na 15.00 uur waren ongeveer 65 personen aanwezig (waaronder burgemeester Bruls). Sfeer, weer en presentaties waren perfect. Een mooie dag !